Interessant:

Google Cardboard VR-bril is 5 miljoen keer verkocht

nieuws 29 januari 2016 om 13:04

Google Cardboard, de kartonnen VR-bril van Google waarin je je smartphone kan plaatsen, is in anderhalf jaar na de introductie inmiddels 5 miljoen keer verkocht.

Google biedt met Cardboard een goedkoop, kartonnen alternatief voor duurdere VR-opzetstukken voor smartphones, zoals de Samsung Gear VR, de Carl Zeiss VR One, de Durovis Dive en de Archos VR Glasses. Daarnaast profiteert Google van de hype die momenteel weer rond virtual reality op gang is gekomen dankzij nieuwe high-end VR-headsets als de Oculus Rift en HTC Vive, die binnenkort op de markt komen.

Google Cardboard VR-bril voor smartphone
Google Cardboard VR-bril voor smartphone

Google meldt verder dat er inmiddels meer dan 25 miljoen Cardboard-apps uit de Google Play Store op smartphones zijn geinstalleerd. Verder zijn er al meer dan 350.000 YouTube VR-video's bekeken en met de Cardboard Camera-app voor Android, afgelopen december uitgebracht, zijn inmiddels meer dan 750.000 VR-foto's gemaakt.

Een speciale Star Wars-editie van de Google Cardboard, die eind vorig jaar verscheen ter ere van de premiere van Star Wars: The Force Awakens, was binnen drie dagen na release uitverkocht.

Verder lezen...

Test: Virtual Reality Bril van Action (voor 1,99 euro) (Google Cardboard-variant) - Virtual Reality: neergang en terugkeer

Google Blogspot