Interessant:

HTC Vive Pre VR-bril gepresenteerd

nieuws 6 januari 2016 om 09:53

HTC heeft op de CES 2016 in Las Vegas de HTC Vive Pre geintroduceerd, een verbeterde editie van de eerder aangekondigde HTC Vive VR-bril. Het product moet in april op de markt komen.

Het vernieuwde design van de HTC Vive-bril biedt meer comfort. De bril is nu tevens een stuk compacter en voorzien van een nieuwe, stabielere hoofdband. Een verbeterd visueel systeem met helderdere displays en beeldverfijningen leidt tot duidelijkere beelden en een intenser gevoel van 'aanwezigheid' in de virtuele wereld. De verwisselbare schuimrubberen inzetstukken en dichtingen voor de neus zorgen ervoor dat de bril ook beter op het hoofd past. De HTC Vive Pre kan nu worden aangepast op grote variŽteit aan gezichtsvormen, terwijl hij nog steeds compatibel blijft met een brilmontuur.

Met de nieuw ontwikkelde front-camera op de bril kan je meer doen zowel binnen als buiten je virtuele wereld, door fysieke elementen ook in de virtuele ruimte binnen te brengen. Je kunt nu ook gaan zitten, je drankje vinden of conversaties voeren, zonder de HTC Vive Pre te hoeven afzetten.†

HTC Vive Pre
HTC Vive Pre

Tot slot zijn ook de controllers van de HTC Vive voorzien van verbeterde ergonomie en zachte randen, een betere balans, nieuwe knoppen met reliŽf en comfortabelere pads van de handgrepen. De nieuwe dual stage-trekker maakt de interactie met objecten soepeler en haptic feedback geeft je (in de vorm van trillingen) belangrijke informatie over deze interacties met de virtuele wereld. De controllers beschikken over geÔntegreerde oplaadbare lithiumpolymeer batterijen die je vier uur lang kunt gebruiken zonder opnieuw te hoeven opladen via de micro-USB-aansluiting.

De HTC Vive is de eerste VR-hardware die SteamVR ondersteunt. SteamVR-tracking en het zogenaamde Chaperone-systeem zijn ontwikkeld door Valve en geoptimaliseerd voor gebruik met Steam, ťťn van de grootste online platformen voor PC-, Linux- en Mac-games en -software.

De commerciŽle lancering van de HTC Vive Pre is gepland voor april 2016. HTC en Valve starten het jaar door 7.000 extra Vive kits beschikbaar te maken voor ontwikkelaars. De originele HTC Vive werd begin 2015 aangekondigd, maar de release van de virtual reality-bril werd herhaaldelijke malen uitgesteld.

portablegear.nl