Interessant:

Archos onthult VR Glasses

nieuws 17 oktober 2014 om 11:53

Archos heeft de Archos VR Glasses onthuld, een budgetvriendelijke accessoire (29,99 euro) waarmee je je 5-inch of 6-inch smartphone kan omtoveren in een Virtual Reality-headset.

De Archos VR Glasses functioneert,ánet als de eerder aangekondigdeáDurovis DiveSamsung Gear VRáen Carl Zeiss VR One, als eenáals een opzetstuk voor je smartphone. Je schuift je telefoon in de headset - in het geval van Archos VR Glasses kan je een toestel tot 6-inch gebruiken. Voor optimaal gebruik adviseert Archos een 5-ich Full HD-smartphone met een quad-core processor (of beter) en bewegingssensors, zoals een accelerometer en een gyroscoop. De VR Glasses zijn compatibel met Android, iOS en Windows Phone.

Als je de Archos VR Glasses optimaal wil gebruiken, moet je nog wel even wachten op enkele updates. Archos belooft dat de headset een nieuwe manier van gamen biedt (met de opkomende Archos Bluetooth-controller) en de mogelijkheid om video's in 360-graden 3D te bekijken (met de nog te volgen Archos Video Player-update). De headset is compatibel met alle Virtual Reality-applicaties, waarvan er volgens Archos inmiddels meer dan 100 zijn. Bijzonder aan de VR Glasses van Archos is vooral de bijzonder lage prijs van slechts 29,99 euro.

"Het consumeren van digitale content heeft de laatste tijd veel revolutionaire veranderingen ondergaan. Virtual Reality is een van deze veranderingen die wij kunnen delen met mensen dankzij een hoge kwaliteit accessoires", aldusáLo´c Poirier, CEO of Archos.

Archos VR Glasses
Archos VR Glasses

Archos (PDF)