Interessant:

Omruilprogramma voor Apple-lichtnetadapter

nieuws 29 januari 2016 om 12:46

Apple heeft vastgesteld dat in zeldzame gevallen de Apple-lichtnetadapters met twee pennen, die onder meer zijn ontworpen voor continentaal Europa,†kapot kunnen gaan met het risico op elektrische schok bij aanraking tot gevolg.

De†Apple-lichtnetadapters met twee pennen zijn, behalve in†continentaal Europa, ook op de markt in AustraliŽ, Nieuw-Zeeland, Korea, ArgentiniŽ en BraziliŽ. Andere lichtnetadapters, waaronder die voor de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, China en Japan, en Apple USB-lichtnetadapters zijn niet betrokken bij dit programma. Vanwege het risico op een elektrische schok heeft Apple besloten elke betrokken lichtnetadapter kosteloos om te ruilen voor een nieuwe, opnieuw ontworpen adapter.

Omruilprogramma voor Apple-lichtnetadapter
Omruilprogramma voor Apple-lichtnetadapter

Een betrokken lichtnetadapter heeft vier of vijf tekens of geen tekens in de sleuf aan de binnenzijde van de stekkeradapter waar deze contact maakt met de Apple-lichtnetadapter zelf. Bij opnieuw ontworpen adapters is een regiocode van 3 letters afgedrukt op deze plek (EUR, KOR, AUS, ARG of BRA).

De procedure voor het omruilen van een Apple-lichtnetadapter vind je hier.

Apple