Interessant:

View-Master VR-headset voor iPhone

nieuws 4 februari 2016 om 10:56

Apple heeft in de Apple Store het Mattel View-Master Virtual Reality Starter Pack beschikbaar gesteld. Het is de eerste keer dat er een VR-headset voor de iPhone officieel in de Apple Store wordt aangeboden.

De Mattel View-Master VR-headset kost 29,95 dollar en is geschikt voor iPhone-modellen vanaf de iPhone 5. De headset, die begin 2015 werd aangekondigd, is gebaseerd op het Google Cardboard-concept, alleen is de headset deze keer niet van karton. De View-Master VR-headset bestaat uit een plastic behuizing met twee lenzen, waarin je een iPhone moet plaatsen. Via een speciale app kan je op je iPhone vervolgens twee aparte videostreams zien, waardoor een perceptie van 3D ontstaat.

INSERT TITLE HERE
INSERT TITLE HERE

Opmerkelijk is dat de Mattel View-Master VR-headset voor de iPhone werkt met traditionele inzetstukken ('reels'), net als de originele View-Master uit 1939 waarin je ronde dia's moest steken. In het Starter Pack bevindt zich een inzetstuk met een preview-pack, waaronder Space, Destinations en National Geographic: Wildlife. Voor een volledige ervaring moet je losse packs kopen, waarvoor je een losse prijs van maar liefst 14,95 dollar per stuk betaalt.

Verder lezen...

Test: Virtual Reality Bril van Action (voor 1,99 euro) (Google Cardboard-variant) - Virtual Reality: neergang en terugkeer

CultofMac