Interessant:

Virtual Reality-bril van Coca-Cola 12-pack box

nieuws 25 februari 2016 om 11:24

Coca-Cola heeft een prototype 12-pack Coca-Cola getoond, waarvan je het verpakkingskarton kan gebruiken om een VR-bril van te vouwen a la Google Cardboard.

Coca-Cola toont in een video verschillende methodes om van het karton een 12-pack Coca-Cola flesjes een Virtual Reality-bril te vouwen. Ten eerste is er een 'origami-methode', waarbij je het karton voor de bril uit geperforeerde stukken uit de 12-pack verpakking wordt gedrukt. Daarnaast is er een methode waarbij je de verpakking zelf tot een VR-headset kan vouwen. En ten slotte toont Coca-Cola een losstaande "VR-kit", dat wil zeggen een extra los stuk karton waaruit je de bril kan drukken en tot VR-bril kan vouwen.

Bij alle drie de methodes is het de bedoeling vervolgens je smartphone in de headset te schuiven om van VR te kunnen genieten. Dit zelfde concept wordt toegepast bij Google Cardboard. Vorige maand lag bij budgetwinkel Action een soortgelijke '3D Reality Viewer' op de schappen voor een prijs van 1,99 euro, maar deze was erbarmelijk slecht.

portablegear.nl