Interessant:

Consumenteneditie Oculus Rift VR-bril getoond

nieuws 12 juni 2015 om 09:55

Oculus VR, onderdeel van Facebook, heeft de eerste consumenteneditie van de Oculus Rift VR-bril getoond. Voor de VR-headset komen ook speciale controllers, onder de naam Oculus Touch, beschikbaar.

De consumenteneditie van de Oculus Rift VR-bril is erg licht, en kan volgens de ontwikkelaars "gedragen worden als een honkpalpetje". De Rift VR-bril beschikt over een standaard OLED-display (met een resolutie van 1.200 x 1.080 pixels voor elk oog) en optische technologie, waaraan Oculus jaren gewerkt heeft. Ook is de headset voorzien van een tracking-sensor en geintegreerde hoofdtelefoons. Deze laatste zijn echter verwijderbaar, zodat je ook je eigen audioheadset kan gebruiken. In vergelijking met voorgaande prototypes is de VR-bril nu zo ontworpen dat ook brildragers er zonder al te veel ongemak gebruik van kunnen maken.

Consumenteneditie Oculus Rift VR-headset met Oculus Touch-controls
Consumenteneditie Oculus Rift VR-headset met Oculus Touch-controls

De Rift VR-bril komt in eerste instantie met een draadloze Xbox One-controller. Begin 2016 komen echter speciale controllers voor de VR-headset op de markt, onder de naam Oculus Touch. Deze komen apart verkrijgbaar. De officiele release van de consumenteneditie van Oculus Rift VR-headset staat gepland voor begin 2016, de prijs ligt naar verluidt rond de 500 dollar. De geschatte prijs van een Oculus Rift VR-bril inclusief een PC die krachtig genoeg is om er gebruik van te kunnen maken ligt rond de 1.500 dollar.

Facebook kocht Oculus Rift vorig jaar voor 2 miljard dollar (1,5 miljard euro). Het sociale netwerk denkt dat "virtual reality-technologie de komende jaren kan uitgroeien  tot een nieuw sociaal en communicatieplatform". Ook andere bedrijven brengen binnenkort VR-headsets op de markt, zoals de HoloLens (Microsoft), de HTC Vive (HTC/Valve) en Project Morpheus (codenaam van VR-project van Sony).

Verder lezen...

- Virtual Reality: neergang en terugkeer

PC Gamer