Interessant:

Release HTC Vive VR-headset uitgesteld

nieuws 31 augustus 2015 om 09:49

HTC en Valve stellen de de release van de consumenenteneditie van HTC Vive VR-headset uit tot begin 2016. Het is de bedoeling dat er dit jaar nog wel een beperkt aantal developermodellen worden uitgebracht.

De HTC Vive VR-headset, waartoe HTC een strategische samenwerking met softwareontwikkelaar Valve sloot, biedt een 360-graden kamerbrede tracking-technologie, waarmee je met Vive rechtop kan staan, rond kunt lopen en je virtuele ruimte kunt verkennen, voorwerpen kunt onderzoeken vanuit alle hoeken en daadwerkelijk de interactie aan kan gaan met je omgeving. HTC introduceert daarnaast ook draadloze VR Controllers waarmee je je één voelt met je virtuele omgeving. Het was de bedoeling dat de consumenenteneditie van HTC Vive eind dit jaar op de markt kwam, maar de release is uitgesteld tot 2016. Verdere details over het uitstel zijn niet bekend gemaakt.

HTC Vive VR-headset
HTC Vive VR-headset

De HTC Vive komt nu waarschijnlijk rond dezelfde tijd op de markt als de belangrijkste concurrent, Facebook's Oculus Rift. De Nederlandse onafhankelijke spelontwikkelaars Vertigo Games en Jaywalkers Interactive introduceerden afgelopen mei Arizon Sunshine, een VR Zombie Shooter, en een van de eerste games voor de HTC Vive VR-headset.

Re/Code