Interessant:

PlayStation VR-headset komt in 2016

nieuws 6 november 2015 om 11:53

Sony heeft bevestigd in de 'eerste helft van 2016' de PlayStation VR-headset (voorheen bekend onder de codenaam Morpheus) voor de PlayStation 4 op de markt te brengen.

Sony werkte al lange tijd aan een virtual reality-headset onder de project Morpheus. Nu heeft het Japanse bedrijf bevestigd dat de PlayStation VR-headset voor de PlayStation 4 in 'de eerste helft van 2016' op de markt zal komen. Er wordt echter gezwegen over een exacte releasedatum en over de prijs.

PlayStation VR-headset
PlayStation VR-headset

De PlayStation VR-headset is voorzien van een 5,7-inch OLED Full HD-display, een bewegingssensor en een 360-graden hoofdtracker. Deze VR-headset zal een gezichtsveld van ongeveer 100-graden bieden. Verder is de headset voorzien van 3D audio met een 3,5 mm stereo-aansluiting en support voor microfoon-input. Tot slot wordt de actie die je op de headset ziet ook direct op een televisie getoond, zodat andere spelers ook kunnen zien wat je aan het doen bent.

De verwachting is dat volgend jaar ongeveer tegelijkertijd met de PlayStation VR-headset de concurrerende HTC Vive en consumenteneditie van de Oculus Rift zullen verschijnen.

TrustedReviews