Interessant:

Rock Band VR komt naar Oculus Rift

nieuws 4 december 2015 om 10:03

Tijdens de Game Awards in Los Angeles hebben Oculus VR, tegenwoordig eigendom van Facebook, en ontwikkelaar Harmonix bekend gemaakt volgend jaar het spel Rock Band VR naar de Oculus Rift te brengen.

Rock Band VR komt waarschijnlijk in maart 2016 beschikbaar voor de Oculus Rift VR-headset, waarvan de consumenteneditie ook begin volgend jaar op de markt komt. Facebook kocht Oculus Rift vorig jaar voor 2 miljard dollar (1,5 miljard euro). Het sociale netwerk denkt dat "virtual reality-technologie de komende jaren kan uitgroeien  tot een nieuw sociaal en communicatieplatform". 

Consumenteneditie Oculus Rift VR-headset met Oculus Touch-controls
Consumenteneditie Oculus Rift VR-headset met Oculus Touch-controls

Bij de aankondiging van Rock Band VR, waarbij je in een virtual reality-rockband kan spelen, werden geen verdere details gegeven over de exacte releasedatum of prijs van de VR-headset. Eerder werd wel gezegd dat de prijs "rond de 1.500 dollar (inclusief bijbehorende computer)" ligt. Oculus stelde eerder een entry-level versie van haar technologie beschikbaar voor de Samsung Gear VR (die in Nederland te koop is voor 99,99 euro).

De verwachting is dat volgend jaar ongeveer tegelijkertijd met de Oculus VR-headset de concurrerende HTC Vive en PlayStation VR-headset (Project Morpheus) zullen verschijnen.

Cnet