Interessant:

Transistor verschijnt voor iPhone en iPad

nieuws 12 juni 2015 om 09:35

Supergiant Games, de ontwikkelaars van het succesvolle 'Bastion', hebben nu ook hun tweede, veelgeprezen, game 'Transistor' uitgebracht voor de iPhone en iPad.

Transistor is een science-fiction actie-RPG, waarin je met bijzondere wapens vecht in een futuristische stad. Je moet alle mysteries van de Transistor ontdekken, door de voormalige eigenaars te achtervolgen, in een rijk en sfeerrijk verhaal. Net als het voorgaande Bastion wordt Transistor gekenmerkt door een rijk kleurenpalet, zeer sfeervolle muziek en een begeleidende voice-over (in het Engels).

Transistor voor iOS is geoptimaliseerd voor touch-controls, maar het is ook mogelijk te wisselen naar Classic Controls dankzij de optionele gamepad-support. Het spel is een universele app, wat betekent dat je het spel eerst kan spelen op je iPhone, om later op je iPad verder te gaan. Data wordt opgeslagen via iCloud. Het spel bevat verder GameCenter-achievements en een nieuwe 'Recursion'-optie, met nieuwe gevechten nadat je het spel voltooid hebt.

Transistor voor iPhone en iPad
Transistor voor iPhone en iPad

Transistor is voor 9,99 euro te downloaden in de iTunes Store en behoeft iOS 8.0 of hoger. Voor het spel is een iPhone 5, iPad 4, iPad mini 2 of hoger vereist. De game is geoptimaliseerd voor de iPhone 5, iPhone 6 en iPhone 6 Plus.

Supergigant Games