Interessant:

HTC presenteert HTC Vive en HTC Grip

nieuws 2 maart 2015 om 10:05

Naast haar nieuwe topmodel, de HTC One M9, heeft HTC op het Mobile World Congress 2015 in Barcelona de HTC Vive (een VR-headset) en de HTC Grip (een fitness-armband) gepresenteerd.

De HTC Vive VR-headset, waartoe HTC een strategische samenwerking met Valve heeft gesloten, biedt een 360-graden kamerbrede tracking-technologie, waarmee je met Vive rechtop kan staan, rond kunt lopen en je virtuele ruimte kunt verkennen, voorwerpen kunt onderzoeken vanuit alle hoeken en daadwerkelijk de interactie aan kan gaan met je omgeving. De headset biedt beelden van hoge kwaliteit, video van 90 frames per seconde en een hoge geluidskwaliteit.

HTC introduceert ook nieuwe draadloze VR Controllers waarmee je je één voelt met je virtuele omgeving. De nieuwe HTC VR Controllers worden per twee geleverd en zijn ontworpen om in praktisch elke VR-omgeving te functioneren. Voor het creeren van VR-content gaan HTC en Valve samenwerken met onder meer Google, HBO, Lionsgate en het National Palace Museum in Taiwan.

"Vive biedt een mooie kans voor alle ontwikkelaars, ook buiten de gaming community, om ons te helpen virtual reality mainstream te maken, met een headset die een nieuwe invulling geeft aan wat we verstaan onder entertainment, communicatie, leeromgevingen en - op termijn - productiviteit", aldus Mark Moons. "HTC Vive is echt, het is hier en nu en het zal gebruiksklaar zijn tegen het einde van 2015."

De HTC Vive Developer Edition wordt dit voorjaar geïntroduceerd, de consumenteneditie zal eind 2015 beschikbaar zijn. De prijs is nog onbekend.

HTC Vive VR-headset
HTC Vive VR-headset

De HTC Grip is de eerste fitness-armband van HTC. Deze fitness-tracker heeft een gebogen 1,8-inch PMOLED-display, waarmee je eenvoudig de tijd, afgelegde afstand en notificaties kan aflezen. De Grip heeft een IP57-certificaat, wat betekent dat hij tot 30 minuten in 1 meter diep later overleeft. De 100 mAh batterij biedt een gebruikstijd tot vijf uur en de armband is beschikbaar in drie verschillende groottes. Eén keer opladen biedt een batterijduur voor 2,5 dag. De Grip biedt tot slot geintegreerde GPS. Informatie over de prijs en beschikbaarheid van de HTC Grip volgt.

HTC Grip
HTC Grip

portablegear.nl