Interessant:

Campagne Boefproof tegen smartphone-diefstal

nieuws 12 juni 2015 om 10:36

In de strijd tegen straatroof en diefstal van smartphones zetten het ministerie van Veiligheid en Justitie en de telecomsector gezamenlijk in op toestelblokkering, met de 'Boefproof'-campagne.

Om de bezitters van mobiele telefoons te attenderen op de antidiefstalfunctie, start het ministerie van Veiligheid en Justitie samen met de telecomsector de campagne "Maak in 15 seconden je smartphone boefproof". Toestelblokkering is een effectief instrument gebleken.

Sinds 9 juni hangen in de acht grote steden abriposters waarop precies is te zien hoe je de antidiefstalfunctie kan activeren. De telecomproviders ondersteunen de overheid in deze campagne met eigen activiteiten. Op de website www.boefproof.nl is voor elke smartphone een stappenplan te vinden. De samenwerking tussen het ministerie en de telecomsector moet ervoor zorgen dat zoveel mogelijk Nederlanders hun toestel waardeloos maken voor dieven en helers. Met het eenvoudig aanvinken van de antidiefstalfunctie op de smartphone, kan je op afstand je telefoon terugvinden of onbruikbaar maken voor een dief. Zo zorg je er ook voor dat je privégegevens uit handen van criminelen blijven.

Campagne Boefproof tegen smartphone-diefstal
Campagne Boefproof tegen smartphone-diefstal

De campagne maakt deel uit van een reeks preventiecampagnes van het ministerie van Veiligheid en Justitie onder de noemer "maak het ze niet te gemakkelijk". Hierin geeft het ministerie samen met het bedrijfsleven praktische preventietips. De telecombedrijven werken hier aan mee. Dit heeft vorig jaar bijgedragen aan een daling van het aantal gestolen telefoons met bijna een derde. Het aantal straatroven is het eerste kwartaal verder gedaald met 19% ten opzichte van het laatste kwartaal van 2014.

portablegear.nl