Interessant:

Microsoft kocht Minecraft voor HoloLens

nieuws 4 mei 2015 om 13:34

Microsoft-topman Satya Nadella heeft in een interview met The New York Times gezegd dat Microsofts in-house ontwikkeling van de HoloLens augmented reality-headset een belangrijke reden was om het spel Minecraft te verwerven.

Microsoft kocht Mojang, de ontwikkelaar van het populaire bouwspel Minecraft, in september 2014 voor 2,5 miljard dollar (1,94 miljard euro). Satya Nadella, de CEO van Microsoft, vertelde toen dat "Minecraft meer is dan een uitstekende gamefranchise - het is een open wereld platform, gedreven door een veelzijdige community waar wij erg veel om geven, en rijk met nieuwe kansen voor die community en voor Microsoft".

Microsoft HoloLens
Microsoft HoloLens

In het interview met The New York Times vertelde Nadella dat de HoloLens tijdens de koop van Minecraft midden in de ontwikkeling zat, en dat Microsoft zich daar heel goed bewust van was. "Minecraft is een game die ons in feite fundamenteel kan helpen om nieuwe categorieen te creeren en bestaande te veranderen", aldus Nadella.

Microsoft heeft nog geen echte games voor het HoloLens-platform laten zien, maar door de uitspraken zijn de verwachtingen voor een HoloLens-editie van Minecraft inmiddels hooggespannen. Anders dan de Oculus Rift-headset, waar gebruikers in een virtual reality-wereld worden geplaatst, projecteert de HoloLens beelden bovenop echte objecten. De verwachting is dat de HoloLens ook ingezet zal worden veel zakelijke Windows 10-toepassingen.

Microsoft HoloLens VR-headset
Microsoft HoloLens VR-headset

TrustedReviews