Interessant:

HTC excuseert zich voor slechte resultaten

nieuws 9 juni 2015 om 09:38

HTC-voorzitser Cher Wang heeft zich in Taiwenese media geexcuseerd voor de slechte resultaten die HTC recentelijk heeft geboekt. De aandelenkoers van het bedrijf staat op een laagtepunt en de HTC One M9 is nog geen groot succes.

HTC-voorzitster Cher Wang, pas sinds maart in deze functie, maakte deze maand haar excuses aan de aandeelhoduers van HTC vanwege de teleurstellende prestaties van de afgelopen maanden. Volgens Wang zijn deze teleurstellende prestaties voornamelijk te wijten aan de slechte operationale efficientie en de conservatieve marketingstrategie in een wereldwijde markt met heftige concurrentie. De excuses volgden nadat de koers van HTC een nieuw dieptepunt bereikte en onder de 100 Taiwanese dollar dook, tot 98 Taiwanese dollar. In april 2011 stond de koers nog maar liefst op 1.300 Taiwanese dollar.

De HTC One M9, die afgelopen april is geintroduceerd, boekt nog niet het verwachte succes. Het toestel kreeg veel kritiek omdat het te veel lijkt op de voorgaande HTC One M8. Cher Wang beloofde HTC's positie in het smartphone-segment, haar kernbusiness, te verbeteren door aankomende oktober een nieuw "hero product" te lanceren, die "significante verberteringen in innovatie en design biedt voor het nieuwe vlaggenschipmodel voor volgend jaar".

HTC One M9
HTC One M9

Verder wil HTC snijden en productiekosten door de keten van componentenaanlevering verder te optimaliseren, de productefficientie te verhogen en orders te outscouren om de operationele flexibiliteit te verhogen. Daarnaast moet er een grotere productmix voor smartphones komen, met aanvullende producten. Hiertoe lanceerde HTC reeds de HTC Vive VR-headset, al is daar nog steeds geen officiele releasedatum van bekend. Tot slot meldde Wang dat HTC niet goed gebruik maakt van conventionele marketingstrategieen en dat het contract met acteur Robert Downey Jr. na dit jaar niet verlengd wordt.

HTC Vive
HTC Vive

Taipei Times