Interessant:

Sony introduceert Xperia Z4 Tablet en Xperia M4 Aqua

nieuws 2 maart 2015 om 09:42

Sony heeft op het Mobile World Congress 2015 in Barcelona de Xperia Z4 Tablet (10,1-inch tablet) en Xperia M4 (5-inch smartphone) gepresenteerd. Beide toestellen zijn waterdicht en draaien op Android 5.0 Lollipop.

"Voortbouwend op het succes van de Xperia Z2 Tablet hebben we alle kwaliteiten die de consumenten het meest waardeerden behouden en deze verder verbeteren voor de Xperia Z4 Tablet," aldus Dennis van Schie, SVP of Sales & Marketing bij Sony Mobile. "Consumenten waarderen innovatie het meest wanneer het echt waarde toevoegt aan hun leven. Dat is dan ook waarom wij elk aspect van de Xperia Z4 Tablet zorgvuldig hebben vormgegeven en overwogen zodat deze aan de meest veeleisende levensstijl voldoet. De Xperia Z4 Tablet is slank, licht, ongelofelijk krachtig, boordevol entertainment, zodat het je dagelijkse leven perfect aanvult."

De Xperia Z4 Tablet is onder meer voorzien van een 10,1-inch 2K-display (2.560 x 1.600 pixels), Android 5.0 Lollipop, een IP68-certificaat (wat betekent dat het toestel waterbestendig is), een  64-bit octa-core Qualcomm Snapdragon 810-processor en een 6.000 mAh batterij. De Xperia Z4 Tablet wordt in juni 2015 in Nederland gelanceerd in een 4G-variant, standaard inclusief de lichtgewicht BKB50 Bluetooth keyboard. De prijs is nog niet bekend.

Sony Xperia Z4 Tablet
Sony Xperia Z4 Tablet

"De Xperia M4 Aqua is het boegbeeld van onze nieuwe strategie voor het middensegment – waarbij we geen compromissen sluiten", aldus Dennis van Schie, Senior Vice President, Head of Sales and Marketing bij Sony Mobile Communications. "De Xperia M4 Aqua bevat de onderscheidende functies die onze Xperia Z series zo populair hebben gemaakt; de uitmuntende camera, een accuduur van twee dagen en de waterdichtheid. Daarnaast bieden we het toestel aan tegen een prijs dat producten uit hetzelfde marktsegment niet kunnen evenaren."

De Xperia M4 is voorzien van een 5-inch HD-display, Android 5.0 Lollipop, een 13-megapixel camera aan de achterzijde en een 5-megapixel camera aan de voorzijde en een 64-bit octa-core Qualcomm Snapdragon 615-processor met geintegreerde 4G/LTE-connectiviteit. De Sony Xperia M4 Aqua komt in de kleuren zwart, wit en roze en is verkrijgbaar vanaf het voorjaar van 2015 voor een verkoopprijs van € 299,-.

Sony Xperia M4 Aqua
Sony Xperia M4 Aqua

portablegear.nl