Interessant:

Valve komt met SteamVR-headset

nieuws 26 februari 2015 om 12:14

De Amerikaanse ontwikkelaar Valve toont volgende week op de Game Developers Conference in San Franscisco de SteamVR-headset, haar eerste virtual reality-bril.

Een silhouet-afbeelding van de SteamVR-headset (zie onder) lekte reeds uit. In een teaser heeft Valve de SteamVR reeds beschreven als "een nog onaangekondigd hardware-systeem", die volgende week op Game Developers Conference in San Franscisco haar debuut zal maken, tegelijkertijd met de "vernieuwde Steam Controller" en "nieuwe hardware voor in de huiskamer".

Opmerkelijk is dat Valve niet meer spreekt over "Steam Machines", game-computers die gebruiken van Valve' Steam-service, en die al eind 2014 op de markt hadden moeten komen. Het is nog niet duidelijk of er al software voor de SteamVR-headset is. Waarschijnlijk niet, want Valve laat ook weten "nog actief op zoek te zijn naar VR-content creators".

Veel fabrikanten denken dat virtual reality weer helemaal de nieuwe hype van de komende jaren kan worden. Eerder verschenen al Durovis DiveSamsung Gear VRCarl Zeiss VR One en Archos VR Glasses virtuality-headsets. 

Naschrift: de Valve HTC Vive VR-headset is officieel aangekondigd op het Mobile World Congress 2015 in Barcelona.

Valve Steam VR-headset
Valve Steam VR-headset

Ars Technica