Interessant:

VR Zombie Shooter Arizona Sunshine voor HTC Vive

nieuws 22 mei 2015 om 10:40

De Nederlandse onafhankelijke spelontwikkelaars Vertigo Games en Jaywalkers Interactive komen binnenkort met Arizon Sunshine, een VR Zombie Shooter, en een van de eerste games voor de HTC Vive VR-headset.

HTC presenteerde begin dit jaar, in samenwerking met softwaredistributeur Valve, de HTC Vive. Dit is een VR-headset met 360-graden kamerbrede tracking-technologie, zodat je ermee rechtop kan staan, rond kan lopen, de virtuele ruimte kan verkennen en voorwerpen kan onderzoeken vanuit alle hoeken en daadwerkelijk de interactie aan kan gaan met je omgeving. De headset biedt beelden van hoge kwaliteit, video van 90 frames per seconde en een hoge geluidskwaliteit. Voor de HTC Vive zijn ook draadloze VR Controllers beschikbaar.

Arizona Sunsine VR Zombie Shooter voor HTC Vive
Arizona Sunsine VR Zombie Shooter voor HTC Vive

Arizon Sunshine wordt een van de eerste games die speciaal is ontworpen voor de HTC Vive. In het spel zit je midden in een zombie-apocalypse en moet je je door hordes zombies vechten. Het spel ondersteunt motion-control. De Rotterdamse studio Vertigo Games ontwikkelde eerder de VR-titels Skyworld en World of Diving. Het Nederlandse Jaywalkers Interactive creerde de spelletjes Kick & Fennick en Blue Marble. De release van Arizona Sunshine (als download via Steam) staat gepland voor het najaar van 2015.

Verder lezen...

Virtual Reality: neergang en terugkeer

Gamasutra