Interessant:

iPhone 6 en 6 Plus: 10 miljoen verkocht in drie dagen

nieuws 24 september 2014 om 12:45

Apple zegt een nieuw verkooprecord te hebben behaald, door in slechts drie dagen na de release in totaal al 10 miljoen exemplaren van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus te hebben verkocht.

De iPhone 6 en iPhone 6 Plus waren vanaf 19 september verkrijgbaar in de Verenigde Staten, Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Hong Kong, Japan, Puerto Rico, Singapore en Groot-Brittanië. In totaal verkocht Apple in slechts drie dagen 10 miljoen exemplaren van de nieuwe iPhone 6-modellen. Apple meldt niet hoeveel er van het originele model en hoeveel ervan het Plus-model apart zijn verkocht. De iPhone 6-modellen zijn vanaf aankomende vrijdag 26 september verkrijgbaar in nog eens 20 landen, waaronder Nederland en België. Aan het eind van het jaar zullen de toestellen in 115 landen te koop zijn.

"De verkoop van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus overtrof onze verwachtingen voor het lanceringsweekend en we hadden niet gelukkiger kunnen zijn", aldus Tim Cook, Apple's CEO. "We willen graag al onze klanten bedanken voor de beste lancering ooit, die vorige recordverkopen met een grote marge heeft gepasseerd. Hoewel ons team het fabricageproces beter dan ooit op een rij heeft, hadden we toch nog meer iPhones kunnen verkopen als we een grotere voorraad hadden gehad. We werken er hard aan om zo snel mogelijk aan bestellingen te kunnen voldoen." In de Verenigde Staten zijn de toestellen zo populair, dat het tot meer dan een maand kan duren voordat ze geleverd worden.

De iPhone 6 en de iPhone 6 Plus zijn de grootste iPhone-modellen ooit, met respectievelijk een 4,7-inch en een 5,5-inch display. De toestellen zijn verder onder meer uitgerust met een 64-bit Apple A8-processor, een 8-megapixel iSight-camera, een 1,2-megapixel FaceTime HD-frontcamera, een vingerdruksensor, het nieuwe iOS 8-besturingssysteem en een NFC-chip (die Apple echter alleen zal inzetten voor de eigen Apple Pay-dienst).

De iPhone 6 is leverbaar in edities van 16GB, 64GB en 128GB voor respectievelijk € 699,-, € 799 en € 899,-. De iPhone 6 Plus komt eveneens in uitvoeringen met 16GB, 64GB of 128GB voor prijzen van respectievelijk € 799,-, € 899,- en € 999,-.

Verder lezen...

iPhone 6 vs. iPhone 6 Plus: verschil (specs) - iPhone 5(S) vs. iPhone 6: verschil (specs)

Apple iPhone 6 Plus
Apple iPhone 6 Plus

Apple