Interessant:

Apple voert productie iPhone 6 Plus op

nieuws 9 oktober 2014 om 12:33

Vanwege de enorme vraag naar de iPhone 6 Plus, die zelfs Apple heeft verrast, voert Apple de productie van het toestel flink op. De productie van de kleinere iPhone 6 wordt eveneens opgeschroefd.

Apple voert veranderingen door in de productieketen om tegemoet te kunnen blijven komen aan de hoge vraag naar de iPhone 6 Plus en iPhone 6. Dat meldt het online Taiwanese nieuwskanaal DigiTimes op basis van 'bronnen in de productieketen'. Het kan echter enige tijd duren voordat het retailkanaal de veranderingen in de productieketen zal opmerken, dus vooralsnog kunnen de wachttijden voor de toestellen lang blijven.

De verwachting is dat in de tweede helft van dit jaar het aantal verkochte modellen van de 4,7-inch iPhone 6 tussen de 3 en 4 miljoen minder is dan verwacht, omdat veel consumenten kiezen voor de grotere (5,5-inch) iPhone 6 Plus. Helaas voor Apple kunnen niet alle componentenleveranciers de extra orders voor de iPhone 6 Plus aan, waardoor veranderingen in de productieketen nodig zijn. 

Van de iPhone 6 Plus en iPhone 6 werden samen in totaal in de eerste drie dagen na release 10 miljoen exemplaren verkocht, een nieuw record voor Apple.  In de Verenigde Staten zijn de toestellen zo populair, dat het tot meer dan een maand kan duren voordat ze geleverd worden.

iPhone 6 Plus
iPhone 6 Plus

Verder lezen...

iPhone 6 vs. iPhone 6 Plus: verschil (specs) - iPhone 5(S) vs. iPhone 6: verschil (specs)

DigiTimes