Interessant:

Recordomzet en -winst voor Apple

nieuws 22 oktober 2014 om 15:49

Apple heeft de resultaten voor het vierde kwartaal van het boekjaar 2014, dat werd afgesloten op 27 september 2014, bekendgemaakt. De nettokwartaalwinst bedroeg $8,5 miljard, ofwel $1,42 per aandeel, bij een kwartaalomzet van $42,1 miljard.

In hetzelfde kwartaal van het vorige boekjaar werd een omzet geboekt van $37,5 miljard, en een nettowinst van $7,5 miljard, ofwel $1,18 per aandeel. De brutomarge bedroeg 38 procent, vergeleken met 37 procent in hetzelfde kwartaal van het vorige boekjaar. De internationale verkopen vertegenwoordigden in het afgelopen kwartaal 60 procent van de totale omzet.

"Ons boekjaar 2014 kende het ene hoogtepunt na het andere met als klap op de vuurpijl de introductie van iPhone 6 en iPhone 6 Plus, de grootste iPhone-lancering ooit", aldus Tim Cook, CEO van Apple. "We zien de feestdagen vol vertrouwen tegemoet met het sterkste productaanbod dat Apple ooit heeft gehad, met niet alleen onze innovatieve nieuwe iPhones, iPads en Macs maar ook iOS 8 en OS X Yosemite. Bovendien zijn we razend enthousiast over Apple Watch en alle andere fantastische producten en diensten die voor 2015 op stapel staan."

"Onze uitstekende bedrijfsprestaties hebben geresulteerd in een 20% hogere winst per aandeel en maar liefst $13,3 miljard aan liquide middelen uit bedrijfsactiviteiten tijdens het vierde kwartaal", zegt Luca Maestri, CFO bij Apple. "Daarnaast hebben we een flinke slag geslagen met ons kapitaalterugvloeiingsprogramma en $20 miljard uitgegeven dit kwartaal, waardoor de cumulatieve terugvloeiing $94 miljard bedraagt."

Apple verkocht vorige maand, slechts drie dagen na de release in totaal 10 miljoen exemplaren van de nieuwe iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Daarnaast komen volgende week de nieuwe iPad Air 2 en iPad mini 3 op de markt.

Apple iPhone 6 Plus
Apple iPhone 6 Plus

portablegear.nl