Interessant:

NFC-chip in iPhone 6 niet toegankelijk voor developers

nieuws 17 september 2014 om 11:12

De nieuwe iPhone 6 en iPhone 6 Plus zijn de eerste iPhone-modellen met een NFC-chip. Apple laat echter weten dat de NFC-functionaliteit in de iPhone 6-modellen alleen bedoeld is voor de betaaldienst Apple Pay en niet voor externe developers.

Veel hardware-ontwikkelaars stellen de NFC-technologie op hun Android-smartphones open voor externe developers, waardoor deze toestellen extra connectiviteitsopties bieden. Apple weigerde tot nu toe altijd een NFC-chip in haar iPhones te integreren, maar de recent aangekondigde iPhone 6 en iPhone 6 Plus zijn de eerste iPhone-modellen die wel over een dergelijke chip beschikken.

Apple laat echter weten dat de NFC-chip in de iPhone 6-modellen alleen bedoeld is voor de betaaldienst Apple Pay, die Apple (samen met  American Express, Mastercard en Visa) tegelijkertijd introduceerde met de iPhone 6-modellen. Volgens analisten wil Apple het gebruik van de NFC-chip in haar iPhones beperken vanwege de veiligheid. Door het NFC-systeem in haar iPhones uit te sluiten voor  externe developers en apps van derde partijen, denkt Apple problemen te kunnen voorkomen (en tegelijkertijd wordt impliciet gesteld dat veel Android-smartphones minder veilig zijn vanwege het openstellen van de NFC-technologie). Het ligt in de lijn der verwachting dat er ook geen NFC-apps van externe developers voor de Apple Watch komen.

De iPhone 6 en 6 Plus zijn vanaf 26 september verkrijgbaar in het zwart, goud en wit. 

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

BusinessInsider