Interessant:

Silent Circle-apps vanaf nu beschikbaar bij KPN

nieuws 24 september 2014 om 14:21

De Silent Circle-apps zijn beschikbaar voor zakelijke klanten van KPN. Met de apps Silent Phone en Silent Text kunnen onderling beveiligde telefoon- en videogesprekken gevoerd worden en beveiligde berichten verstuurd worden.

De apps Silent Phone en Silent Text, beschikbaar voor iOS en Android, slaan geen 'metadata' op en de communicatie wordt versleuteld verstuurd met behulp van end-to-end encryptie. De encryptiesleutels worden uitsluitend beheerd op de smartphones of tablets van de gebruikers zelf. Elke verbinding kent een unieke versleuteling die aan het eind van de sessie wordt vernietigd. Het is dus niet mogelijk om de inhoud van het gesprek of de berichten naderhand te ontcijferen. Tevens bestaat er de mogelijkheid om een bericht uitsluitend voor een bepaalde tijd zichtbaar te laten zijn. Na die periode verwijdert het bericht zichzelf automatisch.

Initieel zakelijke klanten van KPN kunnen gebruik maken van de nieuwe diensten van Silent Circle door de gebruiksvriendelijke apps aan te schaffen in kpn.com/cloud, waarna de apps eenvoudig zijn te downloaden. Deze online marktplaats voor zakelijke Cloud-diensten is speciaal ontwikkeld om bedrijven in staat te stellen eenvoudig verschillende Cloud-diensten met elkaar te vergelijken, zowel Cloud-diensten van het KPN brand als van leveranciers als Silent Circle.

"Wij zien het als onze verantwoordelijkheid dat klanten veilig en betrouwbaar kunnen communiceren, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken dat vertrouwelijke bedrijfsinformatie in verkeerde handen komt", stelt John van Vianen, directeur Zakelijke Markt van KPN. "Dankzij onze exclusieve samenwerking met Silent Circle, bieden we klanten eenvoudig versleutelde communicatie. Dat deze dienst is opgenomen in kpn.com/cloud betekent dat we onze klanten optimale ondersteuning bieden bij de inzet van deze kwalitatieve Cloud-oplossing."

Mike Janke, CEO en medeoprichter van Silent Circle. "De aankondiging vandaag over de beschikbaarheid van onze apps bewijst dat wij ons samen met KPN sterk maken voor het verder verbeteren van de privacy & security van de klanten van KPN.

Silent Circle-app bij KPN
Silent Circle-app bij KPN

KPN Persroom