Interessant:

iPhone 6 en 6 Plus arriveren in Nederland

nieuws 26 september 2014 om 11:04

De 4,7-inch iPhone 6 en 5,5-inch iPhone 6 Plus zijn vanadaag officieel in Nederland gearriveerd. Door de immense vraag naar de toestellen kunnen de levertijden echter bijzonder hoog oplopen.

De iPhone 6 en iPhone 6 Plus, die begin september werden aangekondigd, zijn erg populair, ondanks de gebruikelijke initiële problemen waarmee Apple bij elke nieuwe iPhone-release te kampen lijkt te hebben. Zo waren er problemen met een iOS 8.0.1-update, een kleine update voor het nieuwe iOS 8-besturingsysteem, die connectieproblemen veroorzaakte, waardoor sommige gebruikers niet meer konden bellen. Met de snel uitgerolde iOS 8.0.2-update moeten deze problemen weer opgelost zijn.

Daarnaast klaagden verschillende gebruikers dat het grote Plus-model in in de broekzak krom zou trekken (er wordt zelfs gesproken van een zogenaamde 'Bendgate'). Volgens Apple is dit probleem echter bijzonder zeldzaam en zou het tot nu bij minder dan 10 gebruikers zijn voorgevallen.

De iPhone 6 en de iPhone 6 Plus zijn de grootste iPhone-modellen ooit, met respectievelijk een 4,7-inch en een 5,5-inch display. De toestellen zijn verder onder meer uitgerust met een 64-bit Apple A8-processor, een 8-megapixel iSight-camera, een Touch ID-vingerdruksensor, het nieuwe iOS 8-besturingssysteem en een NFC-chip (die Apple echter alleen zal inzetten voor de eigen Apple Pay-dienst). Van beide toestellen samen zijn in totaal al meer dan 10 miljoen exemplaren verkocht, slechts drie dagen na de introductie.

De iPhone 6 is verkrijgbaar in uitvoeringen met 16GB, 64GB of 128GB geheugen voor respectievelijk € 699,-, € 799 en € 899,-. De iPhone 6 Plus komt eveneens in edities met 16GB, 64GB of 128GB geheugen voor prijzen van respectievelijk € 799,-, € 899,- en € 999,-. Beide modellen zijn beschikbaar in de kleuren spacegrijs, zilver en goud.

Verder lezen...

iPhone 6 vs. iPhone 6 Plus: verschil (specs) - iPhone 5(S) vs. iPhone 6: verschil (specs)

Apple iPhone 6 Plus Gold
Apple iPhone 6 Plus Gold

portablegear.nl