Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSNokia X Software Platform
Opslag MB
Scherm4,0" (233 ppi)
Camera3,0 megapixel
Foto Nokia X Plus 1 Foto Nokia X Plus 2 Foto Nokia X Plus 3 Foto Nokia X Plus 4 Foto Nokia X Plus 5

Inleiding

De Nokia X+ biedt een gebruikersinterface die is geinspireerd op de kleurrijke Live Tiles van de Lumia-smartphones. Voor de Nokia X+ kan je apps downloaden in de Nokia Store en tevens is het toestel compatibel met Android-apps (de telefoon draait op een sterk aangepaste versie van Android 4.1.2 Jelly Bean onder de naam Nokia X Software Platform). Middels de Fastlane kan je snel wisselen tussen apps. Daarnaast beschikt de Nokia X+ over een 4-inch display, dual-sim-support, ondersteuning van HERE Maps, Nokia MixRadio, GPS en populaire Microsoft-services als Skype en OneDrive. Voorgeinstalleerd zijn onder meer apps voor Facebook, Viber en BlackBerry Messenger. Tevens vind je verschillende spelletjes (waaronder Tetris, Monopoly en Fruit Ninja) op het toestel. Tot slot is de Nokia X+ uitgerust met een 3-megapixel camera aan de achterzijde. Tegelijkertijd met de Nokia X+ zijn de Nokia X (met minder geheugen) en de Nokia XL (met een groter scherm) geintroduceerd.

Apparaat & afmetingen

De Nokia X Plus is een telefoon met een gewicht van 129 gram. De afmetingen van de telefoon zijn 11,6 x 6,3 x 1,1 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 618 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 528 uur. De Nokia X Plus is verkrijgbaar in de kleuren blauw, geel, groen, rood, wit en zwart.

Bel- & datafuncties

De Nokia X Plus ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de X Plus kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Met de Nokia X Plus kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Nokia X Plus heeft 4 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. Dit toestel heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Scherm, camera & bediening

De Nokia X Plus bedien je middels een touchscreen. De Nokia X Plus heeft een ingebouwde camera met een 3,0 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen. De Nokia X Plus is uitgerust met een IPS kleurenscherm. IPS (In-Plane Switching) is een schermtechnologie die ontwikkeld is door het Japanse Hitachi om de kijkhoeken en kleurreproductie van displays te verbeteren. Dit scherm heeft een resolutie van 800 x 480 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De Nokia X Plus draait op Nokia X Software Platform. Dit is een door Nokia sterk aangepaste versie van Google's Android 4.1.2 Jelly Bean-besturingssysteem. De interface lijkt echter erg op de 'tegel'-interface van Nokia's Windows Phone Lumia-smartphones. Het Nokia X Software Platform biedt geen toegang tot de Google Play Store, maar is wel compatibel met Android-apps via de zogenaamde sideloading-techniek. Daarnaast zijn apps te downloaden in de Nokia Store. Verder is dit besturingssysteem compatibel met verschillende Nokia-apps, zoals de HERE Maps-kaartendienst. Handig is de zogenaamde Fast Lane. Dit is een geschiedenis van al je recente acties. Je vindt hier bijvoorbeeld telefoonnummers die je onlangs hebt gebeld, apps die je hebt gestart en berichten die je hebt verstuurd. Al deze acties kan je in de Fast Lane opnieuw uitvoeren, waardoor je niet naar dieper gelegen menu's hoeft te navigeren.

Prijzen en beoordelingen Nokia X Plus

Van de Nokia X Plus staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Nokia X Plus beschikbaar.

Specificaties Nokia X Plus

Algemeen
ProductNokia X+
Aankondiging2014
VerkoopstartVerwacht in Q2
Design
Kleuren

Gewicht129 gram
Afmetingen116,0 x 63,0 x 11,0 mm
IP codering
Soort simkaartmicro-SIM
Accuvermogen1.500 mAh
Besturingssysteem
OSNokia X Software Platform
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon S4
Kloksnelheid2 core (max 1 GHz)
RAM768 MB
Uitbreidbaar
Opslag4 GB + microSD
Scherm
Scherm4,0" (233 ppi)
Resolutie800 x 480px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera3,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB