Interessant:

Satya Nadella is nieuwe Microsoft-topman

nieuws 5 februari 2014 om 09:41

Microsoft heeft de†IndiŽr Satya Nadella aangewezen als nieuwe topman. Tevens maakte Microsoft bekend dat oprichter en oud-topman Bill Gates zich weer meer met het bedrijf gaat bemoeien.

De huidige Microsoft-topman Steve Ballmer kondigde in augustus 2013 zijn afscheid aan. Nadella is pas de derde CEO van Microsoft in 39 jaar, na Bill Gates en Steve Ballmer. Nadella werkt al 22 jaar (sinds 1992) voor Microsoft. Hij was onder meer verantwoordelijk voor belangrijke veranderingen en technologische verschuivingen in Microsofts product- en services-portfolio. Hieronder waren Microsofts transitie naar de cloud en de ontwikkeling van een van de grootste cloud-infrastructuren ter wereld met support van zoekmachine Bing, Xbox, Office en andere services.

"Microsoft is een van de zeldzame bedrijven die de wereld echt via technologie hebben gerevolutioneerd en het is een grote eer dat ik ben gekozen om het bedrijf te leiden", vertelt Nadella. "De toekomstige mogelijkheden voor Microsoft zijn groot, maar om ze te grijpen, moeten we ons duidelijk focussen, sneller bewegen en blijven transformeren. Een groot onderdeel van mijn functie is om onze mogelijkheid om innovatieve producten naar onze consumenten te brengen sneller te acceleren".

Opmerkelijk is dat Microsoft tegelijkertijd met de aanstelling van Satya Nadella bekend maakte dat Bill Gates - oprichter van Microsoft - zijn functie als voorzitter van Raad van Bestuur van Microsoft inruilt voor een functie als 'Oprichter en Technologisch Adviseur' in de Raad van Bestuur en weer meer van zijn tijd aan Microsoft gaat besteden, waarbij hij Nadella gaat ondersteunen bij het vormgeven van technologie en toekomstige producten. John Thompson wordt de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van Microsoft.

Satya Nadella: nieuwe topman Microsoft
Satya Nadella: nieuwe topman Microsoft

Microsoft