Interessant:

Nokia lanceert X-serie met Android-apps

nieuws 24 februari 2014 om 13:58

Nokia heeft op het op Mobile World Congress vijf nieuwe featurephones geintroduceerd: de Nokia X, Nokia X+ en Nokia XL (die compatibel zijn met Android-apps) en de Nokia 220 en Nokia Asha 230.

De Nokia X, Nokia X+ en Nokia XL draaien alle op het nieuwe Nokia X Software Platform. Dit besturingssysteem is een sterk aangepaste editie van Android 4.1.2 Jelly Bean, zodat de toestellen ook compatibel zijn met Android-apps. De interfaces zien er echter uit als de interface van Nokia's Lumia Windows Phone-smartphone, met kleurrijke Live Tiles. Naast Android-apps kan je op de Nokia X-serie ook apps uit de Nokia Store draaien. Middels de Fastlane-toepassing is eenvoudig tussen apps te wisselen. Alle drie de X-toestellen ondersteunen dual-sim, zodat je twee simkaarten tegelijkertijd kan gebruiken.  Apps voor onder meer Skype, Viber, Facebook en BlackBerry Messenger zijn op Nokia's X-telefoons voorgeinstalleerd.

De Nokia X (512MB RAM) en Nokia X+ (768MB RAM) hebben een 4-inch touchdisplay en beschikken alleen over een 3-megapixel camera aan de achterzijde. De Nokia XL heeft een 5-inch display en is uitgerust met een 8-megapixel camera met LED-flitser aan de achterzijde en een 2-megapixel frontcamera. De Nokia X-telefoons kosten respectievelijk 108 euro (Nokia X), 120 euro (Nokia X+) en 130 euro (Nokia XL). Er is nog geen informatie over de beschikbaarheid in Nederland.

Nokia X
Nokia X

Met de Nokia Asha 230 introduceert Nokia de goedkoopste Asha-telefoon ooit. Apps voor het bijhouden van je sociale netwerken zijn voorgeinstalleerd, waaronder WhatsApp, Facebook, Twitter en WeChat. Fiets-, loop en wandelnavigatie is mogelijk dankzij de Nokia HERE ondersteuning. De Nokia Asha 230 komt in het zwart, wit, geel, groen, blauw en rood.

Nokia Asha 230
Nokia Asha 230

De Nokia 220 is een telefoon die waarschijnlijk tussen de 30 en de 40 euro gaat kosten. De Nokia 220 heeft een enorme standbytijd van maximaal 29 dagen. Ondanks zijn lage prijs kan je met deze aspirant featurephone ook je sociale netwerken bijhouden. Zonder extra apps te installeren kan je gebruik maken van Facebook, Twitter en - voor Nederland minder van belang - Yahoo Messenger. Verwacht echter niet al te veel van de snelheid van de Nokia 220. Alleen 2G internet wordt ondersteund. Het toestel is verkrijgbaar in wit en zwart en drie vrolijke kleuren (rood, geel en blauw).

Informatie over de definitieve prijs en beschikbaarheid van de Nokia Asha 230 en Nokia 220 moet nog volgen.

Nokia 220
Nokia 220

portablegear.nl