Interessant:

Nokia Asha-serie komt ten einde

nieuws 21 juli 2014 om 11:06

Microsoft maakt op termijn waarschijnlijk ook een einde aan de Nokia Asha- en Series 40-toestellen. Eerder maakte Microsoft al bekend te stoppen met de Nokia X Android-serie.

Website The Verge†claimt een interne memo van Jo Harlow, die de scepter zwaait over de telefoonbusiness van Microsoft, te hebben ingezien. Hij zegt daarin dat de focus van Microsoft helemaal komt te liggen op Windows Phone. De ontwikkeling van Asha-, Series 40-, en Nokia X-toestellen wordt stopgezet en binnen 18 maanden komt ook de support voor deze toestellen ten einde. Dit betekent dat er geen nieuwe functionaliteiten of updates komen voor deze platfomen.

Microsoft gaat proberen de gebruikers van de Nokia-featurephones en de Symbian-toestellen te overtuigen over te stappen naar Windows Phone. "Het doel van Nokia was succesvolle hardware, het doel van Microsoft is consumenten te verblijden met Microsoft-platformen, -services, en -applicaties via Microsoft-hardware", aldus Harlow. Naar verluidt gaat Microsoft verder Nokia MixRadio afstoten aan een derde partij.

Microsoft heeft nog niet officieel bevestigd de stekker te trekken uit de Nokia Asha- en S40-series. Vorige week maakte de softwaregigant wel officieel bekend te stoppen met de Nokia X-serie: de Nokia X-toestellen worden omgezet†naar Lumia-telefoons met het Windows Phone-besturingssysteem.†Microsoft nam in september 2013 Nokia over voor een bedrag van ongeveer†5,5 miljard euro, maar moet nu flink bezuinigen. Er moeten 18.000 werknemers weg, waarvan 12.500 bij Nokia.

Nokia Asha 502
Nokia Asha 502

The Verge