Interessant:

Nokia X2 Dual Sim geintroduceerd

nieuws 25 juni 2014 om 10:03

Microsoft en Nokia hebben de Nokia X2 Dual Sim geintroduceerd, een featurephone van 99 euro met het vernieuwde Nokia X Software Platform 2.0, dat toegang biedt tot Android-apps en Microsoft-services.

De Nokia X2 Dual Sim is het eerste toestel met het vernieuwde Nokia X Software Platform 2.0. Dit besturingssysteem, dat toegang biedt tot Android-apps en Microsoft-services, kent een verbeterde en intuitievere interface dan de eerste editie van het platform. Met de Fastlane-functionaliteit is snel en eenvoudig tussen je favoriete apps te wisselen. Dankzij een pull-down notificatie-tab kan je meteen al je connectiviteits-opties bekijken en tevens zien of er software-updates beschikbaar zijn.

De Nokia X2 Dual Sim, die komt in het oranje, geel, groen, wit, zwart of grijs, is verder uitgerust met een 4,3-inch ClearBlack-display, een 0,3-megapixel frontcamera, WiFi, Bluetooth 4.0, HSPA+ en GPS. Aan de achterzijde van het toestel vind je een 5-megapixel camera met LED-flitser en een 720p HD-videorecorder. Het toestel is voorzien van een 1,2GHz dual-core Qualcomm Snapdragon 200-processor en 4GB geheugen, dat uitbreidbaar is via microSD. Nokia belooft dat de 1.800 mAh batterij een standbytijd biedt van 23 uur. Dankzij dual-simfunctionaliteit zijn twee simkaarten tegelijkertijd te gebruiken. Ondersteuning van HERE Maps en MixRadio zorgen voor gratis navigatie en gratis muziekstreaming.

 "De Nokia X2 tilt de Nokia X-ervaring naar een hoger niveau met een fantastisch nieuw design, gebruiksvriendelijkheid en nieuwe Microsoft-ervaringen. We zijn er trots dat we weer smartphone-innovatie naar een lager prijspunt kunnen brengen", aldus Timo Toikkanen, hoofd Mobiele Telefonie van Microsoft Devices Group.

De Nokia X2 Dual Sim  (die later wellicht ook als single-sim editie beschikbaar komt) komt vanaf juli 2014 beschikbaar voor een retailprijs van 99 euro. Teleurstellend is wel dat het nieuwe Nokia X Software Platform 2.0 niet als update beschikbaar komt voor de voorgaande Nokia X Software Platform-modellen (de Nokia X, Nokia X+ en Nokia XL).

Nokia X2 Dual Sim
Nokia X2 Dual Sim

Microsoft