Interessant:

iPhone 5S TouchID verliest accuraatheid

nieuws 9 december 2013 om 16:12

Volgens verschillende gebruikers verliest de TouchID-vingerafdruklezer van de iPhone 5S naar verloop van tijd zijn nauwkeurigheid en accuraatheid.

Dat meldt de website TrustedReviews. De iPhone 5S is inmiddels bijna drie maanden te koop en verschillende gebruikers zeggen dat de TouchID-vingerafdruklezer minder accuraat wordt: zij zouden meerdere malen hun vinger moeten scannen voordat het toestel de vingerafdruk herkent, terwijl in eerste instantie de vingerafdruk altijd meteen herkend werd. Apple heeft vooralsnog geen respons gegeven op de problemen.

De iPhone 5S was de eerste smartphone met een vingerafdruklezer. Deze riep al veel zorgen op: volgens verschillende burgerrecht- en privacyorganisaties is de TouchID-vingerafdruklezer onveilig en een hackersclub claimde TouchID te hebben gehackt met een gekopieerde vingerafdruk. Ondanks de zorgen (en hoge prijs) blijven de iPhone 5S-modellen als warme broodjes over de toonbank gaan: de productie in de Chinese Foxconn-fabrikanten werd onlangs zelfs opgevoerd.

iPhone 5S
iPhone 5S

TrustedReviews