Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.1
Opslag MB
Scherm7,0" (216 ppi)
Camera3,0 megapixel
Foto Asus FonePad 1 Foto Asus FonePad 2 Foto Asus FonePad 3

Inleiding

De Asus FonePad (ME371) combineert "de functionaliteiten van een smartphone met de veelzijdigheid van een tablet", zoals Asus het zo fraai formuleert. Deze 340 gram zware en 10,4 millimeter dikke tablet is voorzien van een 7-inch IPS HD-display, Android 4.1, een nieuwe Intel Atom Z2420 (Lexington)-processor, 3G-ondersteuning (zodat ook voicebellen mogelijk is), 32GB geheugen (uitbreidbaar middels microSD) en een 1,2-megapixel webcam. Fotograferen is mogelijk met de 3-megapixel camera aan de achterzijde. SuperNote Life (notitie-app) en WebStorage Office Online (om onderweg Office-documenten te bewerken) worden meegeleverd met de FonePad. Tegelijkertijd met dit model is de Asus PadFone Infinity aangekondigd. De Fonepad-serie is later uitgebreid met de 6-inch Fonepad Note.

Apparaat & afmetingen

De Asus FonePad is een 7-inch tablet met een gewicht van 340 gram. De afmetingen van het tablet zijn 19,6 x 12,1 x 1,0 centimeter.

Hardware

De Asus FonePad draait op een 1.2 GHz Intel Atom Z2420 processor en heeft een intern geheugen van 16 GB. Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Het RAM werkgeheugen bedraagt 1 GB. De maximale resolutie van het 7,0\"-IPS-scherm is 1280 x 800 pixels. IPS (In-Plane Switching) is een schermtechnologie die ontwikkeld is door het Japanse Hitachi om de kijkhoeken en kleurreproductie van displays te verbeteren. Met de ingebouwde webcam kan je de FonePad ook gebruiken voor videogesprekken over internet. Bluetooth voor draadloze communicatie met bijvoorbeeld je telefoon of koptelefoon is ook mogelijk. De Asus FonePad kan tenslotte draadloos met internet worden verbonden via WiFi of via een mobiel (HSDPA) netwerk. Voor mobiel internet is wel een mobiel data-abonnement vereist.

Software

De Asus FonePad draait op Android 4.1. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.1 Jelly Bean is de vijfde editie en is, net als versie 4.0, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Nieuw ten opzichte van versie 4.0 zijn onder meer snellere prestaties, uitgebreidere notificaties en de Google Now-toepassing (die je op de hoogte houdt van de laatste verkeersinformatie en het weer). Chrome wordt als standaard browser meegeleverd met Android 4.1. Verder wordt vanaf deze versie Adobe Flash Player niet meer ondersteund. Voor Android 4.1 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Asus FonePad

Van de Asus FonePad staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Asus FonePad is door 4bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,5. Lees in het Asus FonePad testoverzicht de testen

Specificaties Asus FonePad

Algemeen
ProductAsus FonePad
Aankondiging2013
Verkoopstart2013
Design
Kleuren

Gewicht340 gram
Afmetingen196,0 x 121,0 x 10,0 mm
IP codering
Accuvermogen4.270 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.1
CPU/Geheugen
ProcessorIntel Atom Z2420
Kloksnelheid1 core (max 1,2 GHz)
RAM1 GB
Opslag16 GB
Uitbreidbaar
Scherm
Scherm7,0" (216 ppi)
Resolutie1.280 x 800px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera3,0 megapixel
Flits
SelfiecameraNee
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Mobiel internetHSDPA
VerbindingUSB