Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.0
Opslag32 GB
Scherm10,1" (149 ppi)
Camera8,0 megapixel
Foto Asus Padfone 1 Foto Asus Padfone 2 Foto Asus Padfone 3 Foto Asus Padfone 4 Foto Asus Padfone 5 Foto Asus Padfone 6 Foto Asus Padfone 7 Foto Asus Padfone 8

Inleiding

De Asus Padfone is een uniek model dat is gepresenteerd op de Computex 2011 in Taiwan, de grootste elektronicabeurs van Azie; later is deze hybride smartphone-tablet in Europa geintroduceerd op het Mobile World Congress 2012 in Barcelona in februari 2012. De Padfone is een 10,1-inch tablet die wordt geleverd met een 4,3-inch touch-smartphone. De tablet functioneert als docking station voor de smartphone; je plaatst het toestel achterin de tablet onder een vakje. Via de tablet wordt de telefoon dan opgeladen. Daarnaast is de 3G-verbinding van de telefoon op de tablet te gebruiken als je de telefoon in het docking station hebt geplaatst. De tablet add-on verlengt ook de accuduur van de telefoon. Zonder de 'fone' doet de tablet echter helemaal niets. De telefoon zelf draait op Android 4.0, heeft een 4,3-inch Super AMOLED-display, een 8-megapixel camera en een dual-core 1,5GHz-processor. In oktober 2012 volgde de Asus Padfone 2.

Apparaat & afmetingen

De Asus Padfone is een hybride tablet-smartphone met een gewicht van 724 gram. De afmetingen van het tablet zijn 27,30 x 17,70 x 1,40 centimeter. De Asus Padfone is enkel verkrijgbaar in de kleur zilver.

Hardware

De Asus Padfone draait op een 2 GHz Qualcomm Snapdragon S4 processor en heeft een intern geheugen van 16 GB. Naast een 16 GB variant is de Asus Padfone ook verkrijgbaar in geheugenuitvoeringen van 32 GB en 64 GB. De grootte van het werkgeheugen is onbekend. De maximale resolutie van het 10,1\" scherm is 1280 x 800 pixels. Met de ingebouwde webcam kan je de Padfone ook gebruiken voor videogesprekken over internet.

Connectivity

Er staat 1 USB poort tot je beschikking. Hier kan je randapparatuur als toetsenborden, muizen, of bijvoorbeeld printers op aansluiten. Handig is de ingebouwde 1-in-1 cardreader, om de meest gebruikte geheugenkaartjes te lezen en te beschrijven. Verder bezit de Padfone in- en uitgangen voor internet, audio en HDMI. Het is dus mogelijk een extern scherm op de Asus aan te sluiten. Bluetooth voor draadloze communicatie met bijvoorbeeld een telefoon ontbreekt helaas. De Asus Padfone kan wel draadloos met internet worden verbonden via WiFi of via een mobiel (HSDPA) netwerk. Voor mobiel internet is wel een mobiel data-abonnement vereist.

Software

De Asus Padfone draait op Android 4.0. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.0 Ice Cream Sandwich is de eerste multi-platform variant van Android, die zowel bedoeld is voor smartphones als tablets. Nieuw in versie 4.0 zijn onder meer de People App (voor een snel overzicht, inclusief sociale netwerk-updates, van een contactpersoon), Face Unlock (telefoon beveiligen en unlocken middels gezichtsherkenning), Android Beam (snel data uitwisselen via NFC door simpelweg twee NFC-mobieltjes tegen elkaar aan te houden) en een datameter (die voor je bijhoudt hoeveel MB je verbruikt). Voor Android 4.0 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Prijzen en beoordelingen Asus Padfone

Van de Asus Padfone staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Asus Padfone beschikbaar.

Specificaties Asus Padfone

Algemeen
ProductAsus Padfone
Aankondiging2011
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht724 gram
Afmetingen273,0 x 177,0 x 14,0 mm
IP codering
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSAndroid 4.0
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid2 core (max 1,5 GHz)
RAMOnbekend
Opslag16 GB
Uitbreidbaar
Scherm
Scherm10,1" (149 ppi)
Resolutie1.280 x 800px
SchermsoortOnbekend
Verstevigd glass
Camera
Camera8,0 megapixel
Flits
SelfiecameraNee
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Mobiel internetHSDPA
VerbindingNee