Interessant:

Corning introduceert Gorilla Glass 3

nieuws 4 januari 2013 om 08:55

De Amerikaanse fabrikant Corning heeft aan de vooravond van de CES 2013 in Las Vegas de derde generatie Gorilla Glass onthuld. Gorilla Glass 3 is waarschijnlijk nog dunner en steviger dan de voorgaande generatie Gorilla Glass 2.

Gorilla Glass 3 zou driemaal zo krasbestendig zijn als de voorgaande generatie Gorilla Glass, waardoor krassen op het display 40 procent minder zichtbaar zijn. Naast Gorilla Glass 3 toont Corning op de CES 2013 ook 'Optical Cables by Corning', nieuwe op fiber-gebaseerde device-to-device connectiviteitskabels waarmee datatransmissie volgens Corning aanzienlijk sneller is dan met op koper-gebaseerde optische kabels.

"Dit jaar tijdens de CES zal Corning haar marktleidende positie in speciaal glas en optische technologieŽn tonen met de introductie van twee producten die de mogelijkheden van de favoriete devices van consumenten uitbreiden en verbeteren", aldus Wendell P. Week, CEO van Corning. "Deze nieuwe innovaties zijn gebouwd op de belangrijke en continu evoluerende rol van industriŽle glastechnologiŽn voor het verbeteren van prestaties en functionaliteit via touch-capaciteiten, als beschermend cover-glas en device-connectiviteit".

Meer details over de twee nieuwe producten maakt Corning maandag 7 januari bekend. Het is nog niet duidelijk of er volgende week ook meer informatie naar buiten komt over Willow Glass, Cornings eerder aangekondigde flexibele displaytechnologie. Corning introduceerde vorige jaar op de CES 2012 Gorilla Glass 2.

Gorilla Glass 3
Gorilla Glass 3

Corning