Interessant:

Corning onthult Gorilla Glass 4

nieuws 21 november 2014 om 12:19

De Amerikaanse fabrikant Corning heeft haar nieuwste generatie krasbestendige Gorilla Glass onthuld. Gorilla Glass 4 is net zo dun en licht als voorgaande Gorilla Glass-generaties, maar is nog steviger en sterker dan voorheen.

Vorig jaar onthulde Corning†Gorilla Glass 3, dat driemaal zo krasbestendig zou zijn als de voorgaande generaties, waardoor krassen op het display 40 procent minder zichtbaar waren. Gorilla Glass 4 is net zo dun en licht als Gorilla Glass 3, maar is nog steviger. Corning zegt zich nu nog meer ingespannen te hebben om barsten in het display - de grootste ergenis van gebruikers - te voorkomen.

In verschillende valtesten (tot 1 meter)†heeft Corning toestellen met een Gorilla Glass 4-display, met het scherm naar beneden, op harde oppervlaktes laten vallen en daaruit bleek dat het glas "het 80 procent van de tijd overleefde". Gorilla Glass 4 kan 0,4 millimeter tot 2 millimeter dik zijn en†is geschikt voor onder meer tablets en smartphones. Het is nog niet bekend wanneer het eerste product met een Gorilla Glass 4-display op de markt komt.

Corning introduceerde eerder†Gorilla Glass Antimicrobial (met een†anti-bacteriŽle laag),†Willow Glass†(flexibele displaytechnologie) en†Lotus XT Glass†(dat bestand is tegen grote temperatuursverschillen).†

Corning Gorilla Glass 4
Corning Gorilla Glass 4

Corning