Interessant:

Corning introduceert flexibel Willow Glass

nieuws 5 juni 2012 om 10:09

Fabrikant Corning, bekend van het robuuste en krasbestendige Gorilla Glass dat op veel smartphones wordt toegepast, introduceert met Willow Glass nu ook een flexibel display voor smartphones en tablets.

Corning Willow Glass is een flexibele glassoort, die je kan buigen zonder dat het breekt. De technologie ondersteunt touch-bediening en is zowel te gebruiken voor OLED- als LCD-displays. Dankzij de buigmogelijkheid kunnen Willow Glass-displays om een toestel heen "gewikkeld" worden. Samsung toonde in 2010 eerder flexibele AMOLED-displays.

"Displays worden elke dag fraaier en fabrikanten willen mobiele apparaten voorzien van grotere, maar dunnere schermen. Corning Willow Glass biedt die mogelijkheid", aldus Dr. Dipak Chowdhury, CEO van Corning Willow Glass.

Willow Glass is momenteel nog in de testfase; Corning hoopt dat aan het eind van het jaar de eerste apparaten met een Willow Glass-display verschijnen. Begin dit jaar kondigde Corning Gorilla Glass 2 aan; deze robuuste glasssoort is inmiddels te vinden op verschillende high-end toestellen, zoals de Samsung Galaxy S3 en de HTC One X

Corning Willow Glass
Corning Willow Glass

Corning