Interessant:

Apple maakt excuses voor Apple Maps fiasco

nieuws 1 oktober 2012 om 10:59

Apple-topman Tim Cook heeft in een officiŽle brief, die gepubliceerd is op Apple's website, excuses gemaakt voor de nieuwe falende Apple Maps-navigatieapp in iOS 6.

Apple heeft er voor gekozen om in iOS 6 (waarmee de nieuwe iPhone 5 standaard wordt geleverd en dat als update beschikbaar is voor andere iOS-apparaten) de Google Maps-app te verwijderen en een eigen Apple Maps-app (met kaarten van TomTom) er voor in de plaats te zetten. De Apple Maps-app blijkt echter incompleet en levert veel problemen op. Volgens TomTom ligt het probleem bij de app-ontwikkelaars van Apple, omdat TomTom aan iedereen dezelfde kaarten levert.

Apple-topman Tim Cook heeft het probleem toegegeven en biedt zijn excuses aan: "Bij Apple willen we altijd eersteklas producten maken met de beste gebruikservaring. Bij de lancering van Maps hebben hier helaas niet aan kunnen voldoen. We bieden onze excuses aan voor alle frustatie die het heeft veroorzaakt bij onze consumenten en we doen er alles aan om Maps beter te maken".

Volgens Tim Cook zijn er al "meer dan 100 miljoen toestellen waarop Apple Maps gebruikt wordt". Hij belooft dat de Maps-app beter wordt naarmate er meer gebruikers bij komen. Pijnlijk voor Apple is echter dat Cook adviseert om tijdelijk een alternatief voor Apple Maps uit de App Store te gebruiken "in de tijd dat Apple de Maps-app verbetert". Hij noemt hierbij kaartdiensten van concurrenten als Bing, MapQuest en Waze. Een andere mogelijkheid is om Google Maps of Nokia Maps via de browser te gebruiken.

Apple