Interessant:

Sony Xperia Sola ontvangt handschoen-update

nieuws 1 oktober 2012 om 10:25

Sony start met de uitrol van de Android 4.0-update voor de Sony Xperia Go, Xperia Sola en Xperia U. Bijzonder is dat deze update ook een nieuwe 'Glove Mode' - speciaal voor bediening met handschoenen - voor de Xperia Sola bevat.

De Android 4.0 Ice Cream Sandwich-update voor de Xperia Go, Xperia U en Xperia Sola wordt de komende weken uitgerold. De exacte beschikbaarheid van de updates verschilt per land en provider.

De update bevat onder meer verbeterde functionaliteiten voor het lockscreen en vernieuwde manieren om je media te beleven via Sony's media-apps (Walkman, Album en Movies). Daarnaast krijg je de beschikking over Android 4.0-functionaliteiten, zoals een datameter (die bijhoudt hoeveel MB je online gebruikt) en een Recent Apps-toets voor een duidelijk overzicht van je apps. Daarnaast kan je nu het formaat van je widgets naar voorkeur wijzigen.

De Xperia Sola is het enige toestel dat met de update ook de beschikking krijgt over een nieuwe 'Glove Mode'. Deze nieuwe handschoen-modus is een uitbreiding van de 'floating touch'-technologie (waarmee je het toestel kan besturen door een vinger boven het scherm te bewegen, dus zonder het display aan te raken. Je vinger fungeert dan als een soort cursor). De 'floating touch'-technologie, die op de Xperia Sola zijn debuut maakte in maart, leek in eerste instantie een nutteloos technologisch hoogstandje, maar toont met de Glove Mode aan toch van nut te zijn. Het toestel is nu eenvoudig met hanschoenen aan te bedienen.

De Android 4.0-update komt niet draadloos beschikbaar; je moet je toestel aan je PC of Mac koppelen om de update binnen te halen. Meer informatie over de beschikbaarheid van de update vind je op sonymobile.com/update.

Sony Xperia Sola
Sony Xperia Sola

Sony Mobile Blog