Interessant:

Australische politie raadt Apple Maps af

nieuws 11 december 2012 om 11:25

De Australische politie raadt het gebruik van Apple Maps, Apple's in iOS 6 geintegreerde navigatiesoftware, af. Volgens de Australiėrs zijn al verschillende weggebruikers door de gebrekkige navigatiedienst gestrand.

De Australische politie moest al een paar maal mensen te hulp schieten die waren vastgelopen in het Murray Sunset National Park nadat zij de richtingaanwijzingen van Apple Maps klakkeloos hadden opgevolgd op weg naar Mildura. Zij waren ongeveer 70 kilometer verwijderd van de locatie waar zij daadwerkelijk moesten zijn.

De politie is erg alert op gestrande verkeersgebruikers in het Park, omdat er geen watervoorraad is en de temperaturen tot 46 graden Celsuis kunnen oplopen. Enkele gestrande reizigers hadden 24 uur lang vast gezeten zonder eten of drinken en soms hadden zij ook lange afstanden gelopen over gevaarlijk terrein om ontvangst te krijgen met hun mobieltje.

De Australische politie heeft contact met Apple opgenomen over de kwestie en hoopt dat er snel een oplossing komt. Apple introduceerde dit jaar in iOS 6 voor het eerst haar eigen navigatiedienst Apple Maps (met kaarten van TomTom) ten faveure van Google Maps. De dienst is tot nu toe een fiasco: Apple-topman Tim Cook bood er zelfs al zijn excuses voor aan.

Apple Maps
Apple Maps

Victoria Police News