Interessant:

iPad mini officieel gepresenteerd

nieuws 24 oktober 2012 om 10:16

Apple heeft, zoals verwacht, officieel de iPad mini aangekondigd. De iPad mini heeft een 7,9-inch display, een Lightning-connector en draait op iOS 6.

De iPad mini vult de ruimte tussen de iPod touch 5G (4-inch) en de iPad 3 (9,7-inch). In tegenstelling tot deze devices heeft de iPad mini geen Retina HD-display, maar een LED IPS scherm met een resolutie van 1.024 x 768 pixels. Verder is de slechts 7,2 millimeter dikke iPad mini voorzien van Bluetooth 4.0, GPS, optionele 3G/4G-support en een dual-core Apple A5 processor voor prima (grafische) prestaties. Deze processor is echter wel een stapje lager dan de dual-core Apple A6-processor van de iPhone 5 en de gelijktijdig gepresenteerde New iPad 4. Een 1,2-megapixel FaceTime-frontcamera en een 5-megapixel iSight-camera (met 1080p Full HD-videorecorder) aan de achterzijde maken de specificaties compleet. 

De iPad mini draait op iOS 6, dat is voorzien van uitgebreide integratie met Facebook en waarin je alle bekende Apple-apps (waaronder Safari, iMessage, Siri, iBooks) terug vindt. Nieuw is Apple's (veel bekritiseerde) Maps-navigatie-app, dat de Google Maps-app vervangt. Apple's 7,9-inch tablet maakt gebruik van de op de iPhone 5 geintroduceerde Lightning-connector. Daardoor heb je een adapter nodig als je de tablet op je bestaande 30-pin docking stations wil aansluiten.

Apple iPad mini
Apple iPad mini

De Apple iPad mini weegt 308 gram (WiFi) of 312 gram (WiFi + HSDPA),  is verkrijgbaar in edities met 16GB, 32GB of 64GB geheugen en komt in het zwart of wit. De goedkoopste iPad mini versie gaat 329 euro kosten. De iPad mini (vanaf 26 oktober te bestellen en vanaf 2 november beschikbaar) is hierdoor fors goedkoper dan de reguliere iPad 3, maar nog steeds aanzienlijk duurder dan bijvoorbeeld de Google Nexus 7.

portablegear.nl