Interessant:

iPod touch 5G en iPod nano 7G getoond

nieuws 12 september 2012 om 21:25

Naast de iPhone 5 heeft Apple ook twee geheel vernieuwde iPod-modellen getoond: de iPod touch 5G en iPod nano 7G. De iPod shuffle blijft hetzelfde, maar komt nu in meer kleuren.

De nieuwe iPod touch heeft, net als de iPhone 5, een 4-inch display. Verder beschikt dit model over een 5-megapixel camera met een 1080p Full HD-videoreorder en beeldstabilisatie. Het toestel heeft een Apple A5-processor (dus geen A6 als op de iPhone 5). Net als met de nieuwe iPhone zijn ook Panorama-opnames mogelijk. De 720p HD-frontcamera ondersteunt FaceTime (via WiFi, in tegenstelling tot de iPhone 5 heeft de iPod touch 5G geen 4G-support). Apple's nieuwe mediaspeler draait op iOS 6 en ondersteunt nu ook Siri. De iPod touch 5G komt met 32GB of 64GB geheugen (met een startprijs van 319 euro) en is beschikbaar in de kleuren grijs, zwart, blauw, geel en rood.

Apple iPod touch 5G (2012)
Apple iPod touch 5G (2012)

De zevende generatie iPod nano heeft weer een complete make-over gekregen. De iPod nano 7G is 38 procent dunner en nu slechts 5,4 millimeter dik. Het multi-touchscreen meet 2,5-inch en eronder vind je nu een hometoets. De nieuwe nano beschikt over een FM-tuner en Bluetooth. Net als de nieuwe iPod touch 5G en iPhone 5 heeft de nieuwe nano een kleinere "Lightning"-dock connector. Apple belooft een accuduur van 30 uur. De iPod nano 7G komt met 16GB geheugen en kost 169 euro. Het toestel komt in het grijs, zwart, paars, rood, geel, groen of blauw.

De nieuwe iPod-modellen zijn vanaf oktober te koop. Ze worden geleverd met de nieuwe Apple EarPods, Apple's verbeterde oordopjes.

Apple iPod nano 7G
Apple iPod nano 7G

portablegear.nl