Interessant:

Vernieuwde iPod touch 6G krijgt 64-bit Apple A8-processor

nieuws 17 juli 2015 om 10:33

Apple heeft een vernieuwde uitvoering van de iPod touch gepresenteerd. Deze iPod touch 6G is voorzien van een nieuwe 8-megapixel iSight-camera, een 64-bit Apple A8-processor en biedt ondersteuning voor Apple Music.

De voorgaande iPod touch 5Gdateerde alweer van 2012. De vernieuwde iPod touch 6Gkomt in een serie nieuwe kleuren (spacegrijs, zilver, goud, roze en blauw) en beschikt nu over een nieuwe 8-megapixel iSight-camera voor heldere foto's en over eenverbeterde FaceTime HD-frontcamera. Tevens is Apple's mediaspeler uitgerust metde door Apple ontworpen A8-chip (voor snellere grafische prestaties) eneen M8-bewegingscoprocessor om je sportprestaties nog beter bij te houden. Deze processor wordt ook gebruikt in de iPhone 6 en iPhone 6 Plus.

Door verbeteringen in de iSight- en FaceTime HD-camera kunnen nu ook iPod touch-bezitters allerlei populaire functies als slowmotion en burstmodus uitproberen. Verder is WiFi drie keer sneller geworden, wat zorgt voor vloeiendere FaceTime-gesprekken en snellere downloads. De vernieuwde iPod touch 6G wordt standaard geleverd met iOS 8.4 en verschillende ingebouwde apps. Hieronder zijn iMessage (voor versturen van spraak- en videoberichten via WiFi), de Foto's-app (voor het bewerken van foto's) en een Gezondheid-app (om je gezondheid en sportprestaties in de gaten te houden). Met 'Delen met gezin' kunnen foto's, agenda's en aankopen uit iTunes, iBooks en de App Store met zes gezinsleden worden gedeeld. Ouders kunnen ook een Apple ID voor hun kinderen aanmaken. Deze bevat een optie voor ouderlijke toestemming voor iedere aankoop.

iPod touch 6G (2015) met 64-bit Apple A8-processor en 8-megapixel camera
iPod touch 6G (2015) met 64-bit Apple A8-processor en 8-megapixel camera

Met iOS 8.4 krijg je op de iPod touch 6G ook toegang tot Apple Music, Apple's nieuwe streaming-muziekservice.Apple Music is op iPod touch beschikbaar via de Muziek-app. Je krijgt een gratis proefabonnement voor 3 maanden, waarna het lidmaatschap 9,99 per maand kost. Er is ook een gezinsabonnement voor maximaal zes gezinsleden, voor 14,99 per maand.

De nieuwe iPod touch is verkrijgbaar vanaf 229,- voor het 16GB model, 279,- voor het 32GB model en 339,- voor het 64GB model. Daarnaast zijn er voor de gehele iPod-serie (ook voor de iPod shuffle en iPod nano, die verder echter geen upgrade krijgen) vanaf vandaag vijf nieuwe kleuren beschikbaar.

portablegear.nl