Interessant:

iPod nano 7G krijgt 1,3-megapixel camera

nieuws 2 februari 2012 om 11:46

De nieuwe Apple iPod nano 7G krijgt waarschijnlijk de beschikking over een ingebouwde 1,3-megapixel camera en Bluetooth 4.0; dat blijkt uit de eerste uitgelekte prototypes van de compacte mediaspeler.

Het Japanse blog Apple.pro claimt de eerste prototypes van de nieuwe (zevende) generatie iPod nano (waarvan vorig jaar ook al foto's uitlekten) in handen te hebben gekregen. Dit zevende model lijkt qua ontwerp erg op de zesde generatie iPod, dus met een klein vierkant design, een 1,54-inch touchscreen en een handige clip. In de nieuwe versie zou echter in de clip een 1,3-megapixel camera geintegreerd zijn, zoals op de uitgelekte foto van het prototype is te zien. Daarnaast zou de iPod nano 7G uitgerust zijn met Bluetooth 4.0, waardoor communicatie tussen je nano en je iPhone 4S vereenvoudigd wordt.

iPod nano 7G prototype (via Apple.pro)
iPod nano 7G prototype (via Apple.pro)

Volgens de geruchten wordt de iPod nano 7G mogelijk in maart of april 2012 onthuld. In oktober 2011 bracht Apple wel een verbeterde editie van de iPod nano 6G (met onder meer grotere symbolen, nieuwe digitale wijzerplaten en verbeterde fitness-functionaliteiten) uit, maar er kwamen in 2011 geen geheel vernieuwde iPod-modellen op de markt. De iPod nano 7G wordt overigens niet het eerst nano-model met een ingebouwde camera: de iPod nano 5G uit 2009 was eerder voorzien van een ingebouwde VGA-camera.

iPod nano 7G prototype (via Apple.pro)
iPod nano 7G prototype (via Apple.pro)

Naschrift: de iPod nano 7G (met een geheel ander design dan op bovenstaande afbeeldingen) is 12 september 2012 officieel geintroduceerd.

9to5mac