Interessant:

iPad mini wordt superdun

nieuws 17 mei 2012 om 08:12

De Koreaanse (geruchten)site DigiTimes weet (weer) te melden dat Apple in Q4 van 2012 met de 7,85-inch iPad mini komt; dankzij gebruik van de zogenaamde "G/F2 thin-technologie" zou dit model dunner dan de huidige iPad zijn.

DigiTimes doet de geruchten over de iPad mini eens in de zoveel tijd opleven, al zijn hun bronnen altijd vaag. DigiTimes claimde al meerdere malen dat de iPad mini een 7,85-inch display heeft en dat het model nog dit jaar op de markt komt.

Nu weet DigiTimes te melden dat Apple (volgens "onbekende bronnen") voor de iPad mini gebruik zal maken van de "G/F2 thin-technologie", waarvoor de Japanse elektronicafabrikant Nitto het superdunne materiaal levert en de Japanse display-ontwikkelaars Nisshan Printing en TPK de touchscreens. 

Het gebruik van de "G/F2"-techniek kan volgens DigiTimes de kosten van de iPad mini reduceren ten opzichte van voorgaande iPad-modellen, doordat er een "film"-laag minder is ten opzichte van deze modellen met een G/F/F (glass/film/film)-structuur. De tablet is hierdoor ook dunner.

DigiTimes claimt nog altijd dat de iPad mini nog dit jaar op de markt komt. Mogelijk kondigt Apple de tablet op het WWDC 2012, dat 11 juni plaatsvindt, aan. Dan wordt ook iOS 6 verwacht.

Naschrift: de iPad mini (7,9-inch) is 23 oktober 2012 officieel geintroduceerd.

DigiTimes