Interessant:

Groeiende vraag naar 7-inch tablets

nieuws 17 juli 2012 om 08:55

De vraag naar kleinere tablets, met een scherm van 7-inch, groeit. In de Verenigde Staten blijkt dat vooral uit de grote vraag naar de 7-inch Amazon Kindle Fire-tablet.

7-inch tablets zijn dunner en lichter dan modellen als de (9,7-inch) iPad, waardoor ze makkelijker en prettiger zijn mee te nemen terwijl ze vaak net zo geschikt zijn voor het bekijken van video's, het luisteren naar muziek en het lezen van digitale magazines.

Sommige grote (Amerikaanse) uitgevers zijn zelfs zeer enthousiast over 7-inch tablets, omdat zij denken dat met de toename van deze modellen ook de vraag naar e-books en digitale tijdschriften zal groeien. 7-inch is volgens hen een prima formaat voor een e-bookreader.

In de Verenigde Staten is vooral de 7-inch Amazon Kindle Fire-tablet populair; dit model is vooralsnog niet verkrijgbaar in de Benelux. Een populair 7-inch model in de Belenux is onder meer de Samsung Galaxy Tab 2 (7.0). Naar verluidt introduceert Apple later dit jaar ook een 7-inch of 8-inch iPad mini.

Amazon Kindle Fire
Amazon Kindle Fire

PC Mag