Interessant:

iPad Air is mogelijk nieuwe iPad mini

nieuws 25 augustus 2012 om 11:36

De iPad mini, die Apple volgens de geruchten later dit jaar presenteert, komt mogelijk onder de naam iPad Air op de markt. De iPad Air / mini meet 7,85-inch en wordt dunner dan de huidige iPad.

Dat suggereert blogger en Apple-watcher John Gruber, die het vaker bij het juiste eind heeft gehad, op zijn blog Daring Fireball. Eerst merkt hij op: "iPad mini is wellicht niet de juiste naam. Het gaat niet om het kleinere formaat, het gaat erom dat de iPad mini dunner en lichter is. Dus waarom niet iPad Air?" In daaropvolgende blogposts spreekt hij voortdurend over de "iPad Air", als het om de langverwachte "iPad mini" gaat. De suggestie is niet zo gek: Apple's serie dunne notebooks draagt tenslotte ook de naam MacBook Air.

Verder denkt Gruber niet dat Apple de iPad Air / iPad mini en iPhone 5 tegelijkertijd zal onthullen. Hij verwacht twee aparte prestaties, want: "waarom zou Apple twee producten de spotlights laten delen? Waarom zou Apple een eigen nieuw product laten strijden in het nieuws met een nieuwe iPhone?"

iPad mini / iPad Air (concept)
iPad mini / iPad Air (concept)

Verder lezen...

- iPad mini: alle geruchten op een rij - iPhone 5: alle geruchten op een rij 

Naschrift: de iPad mini (7,9-inch) is 23 oktober 2012 officieel geintroduceerd. De iPad Air volgde in november 2013.

Daring Fireball