Interessant:

Gerucht: iOS 6 krijgt geintegreerde Podcast-app

nieuws 18 juni 2012 om 10:12

Volgens de Apple-watchers van website AllThingsD krijgt Apple's nieuwe iOS 6-besturingssysteem, dat vorige week is aangekondigd en in het najaar uitkomt, een geintegreerde Podcast-app.

Apple zou al begonnen zijn met het verwijderen van podcasts uit de nieuwe versie van iTunes, wat een aanwijzing zou kunnen zijn dat er een aparte Podcast-app op komst is in iOS 6, aldus AllThingsD. Via de specifieke Podcast-app  zou je direct Podcasts kunnen vinden en downloaden op je iPhone of iPad. Gebruikers die iTunes via een MacBook of Apple-desktop computer gebruiken zouden de Podcasts echter nog wel via iTunes vinden.

Apple lanceerde al eerder speciale eigen apps voor verschillende toepassingen. Vorige jaar splitste het de iTunes Player in aparte apps voor video en muziek. En in 2010 kwam er met iBooks ook een aparte app voor e-books bij.

De iOS 6 update wordt dit najaar officieel uitgerold. De belangrijkste vernieuwingen zijn uitgebreide Facebook-integratie en de introductie van Apple's eigen Maps navigatie-app. Over een nieuwe Podcast-app heeft Apple nog niets officieel naar buiten gebracht.

AllThingsD