Interessant:

Google Nexus 7 officieel geintroduceerd

nieuws 28 juni 2012 om 09:44

Google heeft - zoals verwacht - op de Google I/O-persconferentie in San Fransico de Google Nexus 7, een 7-inch tablet met Android 4.1 Jelly Bean, officieel onthuld. De tablet lekte eerder deze week reeds uit.

De Google Nexus 7 is de eerste tablet die onder Google's eigen naam op de markt komt; de hardware is echter vervaardigd door Asus. Google bracht eerder al wel drie Nexus-smartphones onder de eigen naam op de markt (de Nexus One, Nexus S en Galaxy Nexus). Net als bij de voorgaande Nexus-apparaten, wordt tegelijkertijd met de nieuwe Nexus-tablet ook een nieuwe Android-versie geintroduceerd: Android 4.1 Jelly Bean. Deze versie biedt ten opzichte van versie 4.0 snellere prestaties, rijkere notificaties en enkele vernieuwde widgets die automatisch kunnen resizen, afhankelijk van waar je ze op het scherm plaatst.

De Nexus 7, die eerder deze week reeds uitlekte, heeft een 7-inch HD-display van het krasbestendige Gorilla Glass en is verder uitgerust met een quad-core NVIDIA Tegra 3-processor, een microUSB-aansluiting, WiFi, Bluetooth, NFC, GPS, een 1,2-megapixel camera, een ingebouwde microfoon en een geintegreerde speaker. 3G-ondersteuning ontbreekt. NFC en Bluetooth in combinatie met Android Beam maakt dataoverdracht tussen deze Android-tablet en Android-smartphones eenvoudig.

Google Nexus 7: Android 4.1 Jelly Bean-tablet
Google Nexus 7: Android 4.1 Jelly Bean-tablet

De Nexus 7 is helemaal geoptimaliseerd voor multimedia-gebruik: de integratie met de Google Play Store (Android Market) is daartoe zo ver mogelijk doorgevoerd. In de Play Store vind je e-books, apps, games, muziek en video's. (Video's zijn in HD-kwaliteit af te spelen). Via de Music Manager is ook muziek uit je iTunes-bibliotheek in Google Play te importeren. Browsen doe je op de Google Nexus 7 met Google's voorgeinstalleerde Chrome-browser. Daarnaast zijn ook de andere bekende Google-toepassingen (waaronder Gmail (met offline-leesfunctie), Google+ en YouTube HD) voorgeinstalleerd. Een nieuwe toepassing is Google Now, waarmee je onder meer op de hoogte blijft van het weer en de laatste verkeersinformatie.

De Google Nexus 7 is beschikbaar met 8GB of 16GB geheugen, welke uitvoeringen respectievelijk $ 199,- en $ 249- kosten (omgerekend 149,- en 199,-, al worden prijzen vaak 1-op-1 overgezet). De Nexus 7 is per direct te bestellen in de Verenigde Staten. Het is nog niet bekend wanneer de Nexus 7 in Europa op de markt.

portablegear.nl