Interessant:

The Sims FreePlay voor iPhone en iPad

nieuws 20 december 2011 om 09:19

EA Mobile, onderdeel van Electronic Arts, heeft deze week The Sims FreePlay voor de iPhone, iPad en iPod touch gelanceerd; met de game kan je gratis een stad vol Sims creŽeren en besturen.

The Sims FreePlay is een gratis app en heeft een ander verdienmodel: de game zit vol met uitdagingen en mogelijkheden om zogenaamde 'Simoleans' te verdienen, een in-game valuta die je in het spel weer kan uitgeven. Spelers kunnen 'Simoleans' en beloningen verdienen "door carriŤre-uitdagingen aan te gaan of simpele handelingen te verrichten zoals de mail lezen, waardoor de stad vol kan komen met dierenwinkels, autohandelaren en supermarkten"(aldus het persbericht). Lifestylepunten kunnen ook (tegen betaling) aangeschaft worden om sneller door de levels te gaan, speciale mogelijkheden te unlocken of hippe items aan te kopen.

The Sims FreePlay voor iPhone en iPad
The Sims FreePlay voor iPhone en iPad

"De app The Sims FreePlay is een grote stap voorwaarts voor onze mobiele strategie," zegt Bernard Kim, Senior Vice President of Sales and Marketing voor EA Interactive. "We hebben een franchise genomen die wereldwijd op bijna ieder belangrijk platform in de video gamesindustrie een bestseller is, deze aangepast voor de iPad en gratis beschikbaar gemaakt voor alle iOS gebruikers. Dit biedt onze mobiele business de mogelijkheid om te groeien, waarbij nieuwe fans kennis maken met de enorm populaire game als The Sims."

The Sims FreePlay is nu beschikbaar voor iPad, iPhone en iPod Touch van de App Store en werkt vanaf iOS 3.0 of hoger. The Sims 3 was al vanaf 2009 verkrijgbaar voor de iPhone.

iTunes App Store