Interessant:

Google Music Beta, Android 3.1 en Android Ice Cream Sandwich

nieuws 11 mei 2011 om 09:39

Google heeft op haar I/O-conferentie in San Francisco Android 3.1, Android Ice Cream Sandwich en de nieuwe Google Music Beta cloud-muziekdienst aangekondigd.

Android 3.1

Android 3.1 is een update van Android 3.0 Honeycomb en is net als zijn voorganger speciaal bedoeld voor tablets. De Motorola Xoom, de eerste tablet met het Honeycomb OS, zal ook de eerste tablet worden die Android 3.1 ondersteunt. Nieuw in 3.1 zijn onder meer resizeable homecreen widgets en uitgebreide ondersteuning (via USB of Bluetooth) voor externe muizen, trackballs en toetsenborden. Ook is het nu mogelijk om via USB joysticks en gamepads (bijvoorbeeld je Xbox 360- of PlayStation 3-controller of een Logitech-gamepad) aan te sluiten.

Android 3.1
Android 3.1

Android Ice Cream Sandwich

Naast de aankondiging van Android 3.1 liet Google ook weten tegen het eind van het jaar met Android Ice Cream Sandwich te komen, dat eerder uitlekte onder de naam Android 4.0. Belangrijkste is dat Android Ice Cream Sandwich een eind moet maken aan de onoverzichtelijke hoeveelheid Android-edities die er nu zijn. Hoewel Ice Cream Sandwich voort zal bouwen op Honeycomb, is het zowel bedoeld voor tablets als smartphones. Meer details heeft Google nog niet over Ice Cream Sandwich bekendgemaakt.

Google Ice Cream Sandwich
Google Ice Cream Sandwich

Google Music Beta

Verder introduceerde Google in San Francisco het langverwachte Google Music Beta (officieel 'Music Beta by Google' genaamd). In Google Music kan je je muziek opslaan in de 'cloud' (maximaal 20.000 nummers) en vervolgens overal op je Android-toestel (of computer) beluisteren. Synchroniseren gaat automatisch en draadloos en ook is het mogelijk om muziek vanuit je iTunes in Google's Music-cloud op te slaan. Daarnaast is het deels mogelijk om offline muziek te beluisteren: de laatste geluisterde nummers worden automatisch opgeslagen of je selecteert nummers die je altijd bij de hand wil hebben. Google Music Beta is voorlopig alleen in de Verenigde Staten beschikbaar voor een exclusieve groep gebruikers die hiertoe een uitnodiging hebben ontvangen.

Google Music Beta
Google Music Beta

Naschrift: de Samsung Galaxy Nexus (met Android 4.0 Ice Cream Sandwich) is 19 oktober 2011 officieel aangekondigd.

Google Blog