Interessant:

Samsung Galaxy Nexus komt

nieuws 12 september 2011 om 16:34

Volgens de laatste geruchten introduceren Samsung en Google binnenkort de Samsung Galaxy Nexus, een smartphone met een groot 4,65-inch touchscreen en Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Het toestel - dat eerder uitlekte onder de naam Google Nexus Prime - verscheen onder zijn modelnummer Samsung i9250 op de Britse website van Samsung. Veel details zijn er nog niet bekend over de Samsung Galaxy Nexus

Het toestel is waarschijnlijk slechts 8,8 millimeter dik en zal beschikken over een superAMOLED HD-display, net als de onlangs aangekondigde Samsung Galaxy Note. Verder wordt algemeen verwacht dat het het eerste toestel is met Android 4.0 Ice Cream Sandwich, de eerste versie van Android die zowel bedoeld is voor tablets als smartphones. Ook over Ice Cream Sandwich moeten nog meer details volgen. Daarnaast beschikt de Galaxy Nexus naar verluidt over een 1,5GHz-processor en een 5-megapixel camera met een 1080 Full HD-videorecorder.

Begin 2010 is de HTC Google Nexus One, de eerste smartphone met Android 2.1 Eclair, uitgebracht. Eind 2010 volgde de Samsung Google Nexus S, de eerste Android 2.3 Gingerbread-smartphone.

Naschrift: de Samsung Galaxy Nexus (met Android 4.0 Ice Cream Sandwich) is 19 oktober 2011 officieel aangekondigd.

GSM Arena